Ga naar de inhoud
Home » Gedrag

Gedrag

Het gedrag van katten, wie is er niet benieuwd naar? Katten zijn vaak ondoorgrondelijke wezens en hun gedrag is vaak niet goed te verklaren. Dat maakt dan ook dat katten zulke leuke huisdieren zijn. Ze zijn vaak eigenwijs, eigenaardig, en houden ervan hun eigen plan te trekken.

Omdat wij het gedrag van katten zo interessant vinden behandelen wij verschillende aspecten van kattengedrag in onze artikelen.

Zo kun je lezen waarom katten naast de kattenbak plassen, wat daarvoor de oorzaken zijn en vooral ook de oplossingen.

Ook kun je lezen over bijten bij katten, waarom doen katten dit en wat proberen zij hiermee te vertellen aan hun baasje?

Kat op de bank met hoofd op zijn kop

Waarom spinnen katten?

  • door

Elke kattenliefhebber herkent het rustgevende geluid van een spinnende kat. Als je kat lekker op je schoot ligt of je aait je kat, wordt je vaak beloond met het spinnende geluid van je kat. Spinnen is een soort knorrend geluid,… Lees verder »Waarom spinnen katten?

Oudere kat ligt op een stoel

Hoe oud wordt een kat?

  • door

Gemiddeld genomen worden huiskatten zo’n 14 jaar oud. Hoe oud een kat wordt hangt onder andere af van ras, genen, verzorging en gezondheid. Daarnaast worden binnenkatten vaak ouder dan buitenkatten. Bepaalde kattenrassen zoals de Siamees en Burmees worden ouder dan… Lees verder »Hoe oud wordt een kat?

Zwarte kitten met groene ogen

Kitten zindelijk maken

  • door

Je kat zindelijk maken is een belangrijk onderdeel van het opvoeden. Met zindelijk maken bedoelen we dat je kat in de kattenbak plast en poept. Met onze overzichtelijke tips & tricks maak je jouw kitten snel volledig zindelijk! Tips voor… Lees verder »Kitten zindelijk maken