Ga naar de inhoud
Home » Alle artikelen » Gedrag » Waar laat ik mijn kitten ’s nachts?

Waar laat ik mijn kitten ’s nachts?

Kittens hebben veel slaap nodig, soms wel tot 20 uur per dag. Het is dus belangrijk om een goede slaapplek voor je kitten te creëeren. Een veelgestelde vraag is waar je je kitten ’s nachts laat. Je wilt immers niet dat je kitten ’s nachts op avontuur gaat en zichzelf eventueel bezeert.

Daarom zetten wij een paar tips op een rij waar je je kitten ’s nachts het beste kunt laten.

Zorg voor een afgesloten ruimte

Zorg ervoor dat jouw kitten ’s nachts in een afgesloten ruimte overnacht. Dit is bijvoorbeeld een kamer in het huis die volledig ‘kitten-proof’ gemaakt is. Door je kitten in een afgesloten ruimte te zetten voorkom je dat je kitten ’s nachts door het huis gaat dwalen. Het is vaak makkelijker om één ruimte helemaal veilig te maken voor een kitten dan het gehele huis.

Heb je geen afgesloten kamer beschikbaar dan kun je ervoor kiezen om handmatig een deel van een kamer af te sluiten met bijvoorbeeld houten panelen. Let hierbij op dat je de afsluiting stevig genoeg maakt zodat je kitten niet kan ontsnappen en je kitten zich niet kan bezeren aan de afsluiting.

Tot slot kun je een speciale kittenren kopen waar je je kitten in kunt laten overnachten.

Maak de afgesloten ruimte volledig kittenproof

Een ruimte helemaal veilig maken voor kittens doe je als volgt:

  • Verwijder elektriciteitsdraden, je wil voorkomen dat je kitten hierop gaat bijten.
  • Verwijder planten en bloemen, sommige planten zijn giftig voor katten en je wil voorkomen dat je kitten hier op gaat bijten.
  • Kittens houden van touwtjes, werk deze zo veel mogelijk weg om eventuele schade te voorkomen en om te voorkomen dat je kitten verstrikt raakt in touwen of koorden.
  • Berg gevaarlijke middelen op, zoals schoonmaakmiddelen en zeep.
  • Voorkom dat je kitten van grote hoogte kan vallen.
  • Houd eten dat niet bedoelt is voor je kitten buiten bereik.

Naast het weghalen van spullen uit de ruimte is het natuurlijk belangrijk dat je kitten in deze ruimte altijd toegang heeft tot water, voedsel en de kattenbak. Zorg ook voor speeltjes en fijne plekjes voor je kitten om te slapen.

In het begin zal het altijd even wennen zijn om je kitten ’s nachts alleen te laten. De eerste nachten zal je kitten ook moeten wennen en bestaat de kans dat je kitten gaat miauwen. Na verloop van tijd zal dit beter gaan.